Kinder torta
Sastojci za koru:
6 belanaca,
250 g šećera,
2 kašike brašna,
1 kašika prezla,
1 kašika ulja ,
150 g mlevenih oraha
Fil:
6 žumanaca,
4 kašike brašna,
1 puding od vanile,
1/2 l mleka ,
6 kašika šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g čokolade
I još:
300 g nutele ili eurokrema
300 g cele plazme
Dekoracija:
300 g šlaga ili fondan
Penasto umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Potom postepeno dodavati prezle,ulje,brašno i orahe ,pa sve polako promešati i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni.Pečenu koru malo prohladiti ,staviti na tacnu na kojoj će torta biti i premazati sa nutelom.Ostavitio da se nutela stegne .
U dublju posudu umutiti žumanca sa pudingom ,brašnom i mlekom pa dodati šećer i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje ,vodeći računa da se žumanca ne zgrudvaju.Kada je fil skuvan skloniti sa šporeta i ohladiti ga.Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu pa ga podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo staviti otopljenu čokoladu a drugi deo ostaje žut.
Finalni postupak:
Na koru naneti prvo žuti fil,potom poređati plazmu umakanu u mlako mleko a preko nje drugi čokoladni fil.Ukrasiti umućenim šlagom ili obložiti fondanom.
Torta Kamelija
Sastojci
Prva kora:
5 belanaca
100 g šećera
100g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Druga kora:
5 belanaca
100 g šećera
100 g kokosa
1 kesica praška za pecivo
Treća kora:
4 jajeta
100 g šećera
100 g čokolade
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil:
10 žumanaca
300 g šećera
1 kesica vanilin šećer
8 kašika brašna
1l mleka
500 g maslaca ili margarina
200 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
10 čokoladnih bananica
Dekoracija:
300 g šlaga ili fondan.
Penasto umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Postepeno dodavati brašno,orahe i pecivo pa polako promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni.Pečenu koru izvaditi iz rerne i ohladiti.
Za drugu koru isto ponoviti postupak još jednom stim da se umesto oraha stavlja kokos.
Za treću koru odvojiti belanca od žumanaca .Belanca i šećer penasto umutiti pa postepeno dodavati žumanca brašno,pecivo i narendanu čokoladu.Peći u zarejanoj rerni na 150 stepeni.
U dublju šerpu sastaviti umućena žumanca sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati brašno i sve staviti na tihu vatru da se kuva.Skuvan i zgusnut fil skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom i podeliti ga na tri jednaka dela.U prvi deo staviti poparene orahe sa malo mleka,u drugi deo seckane krem bananice a u treći otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
Na tacnu za tortu staviti prvo koru sa orasima pa premazati filom sa poparenim orasima,preko njega ide kora od kokosa premazana filom od krem bananica a preko njega kora sa čokoladom i filom od čokolade.Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom ili fondanom.
Popsi
Sastojci :
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašno
1/2 kesice praška za pecivo
I još :
3-4 kašike belog krema
200 g bele čokolade
Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo i brašno .Sve dobro umutiti i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje,pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečeni patišpanj ohladiti i iskidati na manje delove.U dublju posudu staviti patišpanj i beli eurokrem pa rukama umesiti da se sve sastavi i sjedini(ako je potrebno dodati još krema).U napravljene kuglice ubosti po jedan štapić za ražnjić i ostaviti da se malo stegne pa svaku kuglicu umakati u otopljenu belu čokoladu.
Čokoladni mafini
Sastojci :
1 jaje
250 g brašna
200 g šećera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike kakaa
250 ml mleka
100 g iseckane čokolade
80 ml ulja
2 kesice vanilin šećera
U dublju posudu umutiti jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje,pecivo,brašno ,kakao ,iseckanu čokoladu i mleko.Sve dobro izmešati pa puniti kalupe za mafine ali ne skroz do vrha jer će tokom pečenja narasti.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći oko 15-20 minuta.Kada su mafini pečeni ,isključiti rernu i ostaviti ih u njoj još 5 minuta.Pečene ohladiti i ukrasiti po želji šlagom.
Puslice
Sastojci:
3 belanca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Pomešati belanca sa šećerom i sirćetom pa mutiti viljuškom dok se šećer ne istopi i dobije jako gusta masa.Smesu sipati u špric za tortu pa pomoću njega istiskivati manje puslice ili pomoću manje kašike vaditi kupice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Rernu zagrejati na 150 stepeni , staviti pleh i sušiti puslice pazeći da ne potamne.
Нема коментара:
Постави коментар