Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Pire od patlidžana sa piletinom





Sastojci :

2 plava patlidžana,
300 g pilećeg belog mesa,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
2 čena belog luka,
1 lovorov list,
2 dl paradajz pirea,
1 kašičica aleve paprike,
50 g maslaca,
ulje po potrebi,
vegeta,
1 kašika brašna,
2 dl mleka,
50 g trapista,
1/2 kašičice muskatnog oraha,
5 dl vode,
so,
biber

Patlidžane iseći na nekoliko mesta i staviti u rernu da se ispeču.Nakon toga odstraniti im kožu pa unutrašnjost sitno iseckati.U šerpu otopiti maslac pa dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast.Zatim dodati seckanu šargarepu i beli luk.Ubaciti lovor i meso isečeno na kockice malo propržiti i naliti vodom.Posuti vegetom solju , biberom,alevom paprikom i paradajz pireom pa promešati i kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekša i delimično sva tečnost ne uvri.
Posebno u šerpi zagrejati malo ulja ,dodati brašno pa ga propržiti dok ne postane žućkast.Skloniti sa ringle dodati mleko i mešati.Vratiti na šporet ,dodati patlidžan i mešati dok se ne zgusne.Posoliti i pobiberiti po ukusu.Dodati rendani trapist i promešati da se otopi.Na kraju dodati muskatni orah.

Нема коментара:

Постави коментар