Sastojci :
250 g kuvanih sirovih leblebija,
1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije,
4 čena belog luka,
1 kašicica soli,
1 kašicica soli,
1/4 kašičice crnog bibera,
1/4 kašičice mlevenog kima,
1 kašičica crvene mlevene paprike,
4 kašike tahini paste,
3 kašike maslinova ulja,
sok od 1 limuna
Leblebije preliti 7 dl vode i 1 kašicicom sode bikarbone pa ostaviti preko noći da omekšaju. Sutradan ocediti od vode dodati novih 7 dl vode i kuvati u ekspres loncu 30 minuta ili u običnoj šerpi 1 sat.Kuvanu leblebiju ocediti od vode, dodati 1 dl vode u kojoj se kuvala i blendirati štapnim mikserom ( ili nekom drugom spravicom za pasiranje hrane). Da bi dobili glatku teksturu namaza prvo izblendirati kuvane leblebije sa vodom pa dodati ostale sastojke.Dodati beli luk, so, crni biber, kim mlevenu papriku, tahini namaz, maslinovo ulje i sok od limuna.Blendirati još 2-3 minuta da se masa sjedini.
Namaz služiti u poludubokom tanjiru ili plićoj činiji posut sa maslinovim uljem i mlevenom crvenom paprikom.
Leblebije preliti 7 dl vode i 1 kašicicom sode bikarbone pa ostaviti preko noći da omekšaju. Sutradan ocediti od vode dodati novih 7 dl vode i kuvati u ekspres loncu 30 minuta ili u običnoj šerpi 1 sat.Kuvanu leblebiju ocediti od vode, dodati 1 dl vode u kojoj se kuvala i blendirati štapnim mikserom ( ili nekom drugom spravicom za pasiranje hrane). Da bi dobili glatku teksturu namaza prvo izblendirati kuvane leblebije sa vodom pa dodati ostale sastojke.Dodati beli luk, so, crni biber, kim mlevenu papriku, tahini namaz, maslinovo ulje i sok od limuna.Blendirati još 2-3 minuta da se masa sjedini.
Namaz služiti u poludubokom tanjiru ili plićoj činiji posut sa maslinovim uljem i mlevenom crvenom paprikom.
Нема коментара:
Постави коментар