Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Humus




Sastojci :

250 g  kuvanih sirovih  leblebija,
1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije,
4 čena belog luka,
1 kašicica soli,
1/4 kašičice crnog bibera,
1/4 kašičice mlevenog kima,
1 kašičica crvene mlevene paprike,
4 kašike tahini  paste,
3 kašike maslinova ulja,
sok od 1 limuna


Leblebije preliti 7 dl vode i 1 kašicicom sode bikarbone pa ostaviti preko noći da omekšaju. Sutradan ocediti od vode dodati novih 7 dl vode i kuvati u ekspres loncu 30 minuta ili u običnoj šerpi 1 sat.Kuvanu leblebiju ocediti od vode, dodati 1 dl vode u kojoj se kuvala i blendirati štapnim mikserom ( ili nekom drugom spravicom za pasiranje hrane). Da bi dobili glatku teksturu namaza prvo izblendirati kuvane leblebije sa vodom pa dodati ostale sastojke.Dodati beli luk, so, crni biber, kim mlevenu papriku, tahini namaz, maslinovo ulje i sok od limuna.Blendirati još 2-3 minuta da se masa sjedini.
Namaz služiti  u poludubokom  tanjiru  ili plićoj  činiji  posut sa maslinovim uljem i mlevenom crvenom paprikom.


Нема коментара:

Постави коментар