Translate

недеља, 16. октобар 2016.

Palačinka pita sa kečapom i sirom




Sastojci :

10 gotovih palačinki,
250g parizera,
4 pune kašike kisele pavlake,
300g sira,
250ml jogurta,
50ml ulja,
5 jaja,
1 kesica praška za pecivo,
3  kašike kečapa,
500g tankih kora za pitu


Palačinke pripremiti uobičajeno. Četvrtastu tepsiju za pečenje namazati sa malo ulja, pa staviti preko papir za pečenje. Na krupno rende narendati parizer. Izrendani parizer izmešati sa kiselom pavlakom i kečapom pa nafilovati palačinke. U posebnoj posudi izgnječiti viljuškom sir, dodati jaja, jogurt i prašak za pecivo  Izmešati žicom za mućenje. Odvojiti sa strane četiri kore. Ostatak podeliti na dva dela. Svaku koru posebno zgužvati, umakati u fil od sira i jaja, pa redati jednu do druge u pleh. Poprskati sa malo ulja. Nafilovane i urolane palačinke, jednu do druge, ređati preko naslaganih kora u plehu. Istim postupkom, preko palačinki poređati i drugi deo kora. Poprskati sa malo ulja. Preko staviti dve kore, poprskati uljem, pa staviti još dve kore. Njih ne prskati uljem. Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200C  dok lepo ne porumeni. Pečeni pitu prekriti mokrom salvetom i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар