Sastojci :
500 g krompira,
1 jaje,
30 g putera ,
250-300 g brašna ,
so ,
100 g tvrdog sira
Valjanje :
oko 200 g prezli,
2 - 3 kašike ulja
Krompir oguliti, iseći na kockice i skuvati u malo posoljenoj vodi. Kuvani krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati puter i ostaviti da se ohladi.U ohlađeni krompir dodati jaje, so i postepeno dodavati brašno.Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti i na sredinu svakog kruga staviti po kocku tvrdog sira.Rukama spojiti krajeve, višak testa (ako ga ima) odstraniti i praviti knedle. Slagati ih na pobrašnjenu tacnu dok se sve ne završi.Gotove knedle spuštati u malo posoljenu ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.Kada knedle isplivaju na površinu, ostaviti da se kuvaju još 2 minuta.U tiganj staviti ulje i sipati prezle, čim pocne da "cvrči" stavljati knedle u tiganj i protresti da se knedle dobro uvaljaju sa svih strana.
250-300 g brašna ,
so ,
100 g tvrdog sira
Valjanje :
oko 200 g prezli,
2 - 3 kašike ulja
Krompir oguliti, iseći na kockice i skuvati u malo posoljenoj vodi. Kuvani krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati puter i ostaviti da se ohladi.U ohlađeni krompir dodati jaje, so i postepeno dodavati brašno.Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti i na sredinu svakog kruga staviti po kocku tvrdog sira.Rukama spojiti krajeve, višak testa (ako ga ima) odstraniti i praviti knedle. Slagati ih na pobrašnjenu tacnu dok se sve ne završi.Gotove knedle spuštati u malo posoljenu ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.Kada knedle isplivaju na površinu, ostaviti da se kuvaju još 2 minuta.U tiganj staviti ulje i sipati prezle, čim pocne da "cvrči" stavljati knedle u tiganj i protresti da se knedle dobro uvaljaju sa svih strana.
Нема коментара:
Постави коментар