Sastojci:
600 g tikvice,
4 kašike ulje,
400 g paradajza isečenog na kockice,
2 kašike suvog biljnog začina,
1 kašičica šećera,
1 kašičice seckanog bosiljka,
100-150 ml mleka,
2 jaja,
1 glavica crnog luka,
peršunov list ,
300 g krompira,
500 ml voda,
200 g prosa
Krompir oljustiti pa ga zajedno sa tikvicama iseći na tanke šnite i malo posoliti. Na ulju dinstati sitno iseckani luk, dodati paradajz, šećer, kašičicu bosiljka, kašiku začina od sušenog povrća, peršunov list i kad se to malo prodinsta dodati proso pa sve zajedno dinstati petnaestak minuta uz dodavanje vode.Posudu za pečenje premazati uljem i u nju složite red tikvica, preko toga jedan deo pardajza sa prosom, zatim tikvice pa završiti sa paradajzom i prosom. U pola litre vode stavite jednu kašiku začina od sušenog povrća i to preliti preko tikvica.Peći na 250 stepeni i kad tikvice budu gotove umutite dva jajeta sa mlekom pa preliti preko tikvica i zapeći.
Нема коментара:
Постави коментар