Sastojci :
1 manja glavica kelja,
100 g crnog luka,
100 g šargarepe,
1 glavica belog luka,
150g slanine,
300 g ćurećeg belog mesa,
so,
biber,
ulje,
150 g kisele pavlake.
Sitno iseckati šargarepu,crni i beli luk pa staviti da se dinsta na ulju.Kada luk postane staklast dodati ćureće belo meso i slaninu sečenu na kockice i dinstati uz mešanje.Potom dodati kelj sečen na kocke i naliti sa vodom da ogrezne.Kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekša ,uz povremeno dolivanje vode,pa potom dodati so i biber po ukusu.Pred kraj kuvanja kada je delimično sva tečnost uvrela dodati kiselu pavlaku,promešati i skloniti sa šporeta.
so,
biber,
ulje,
150 g kisele pavlake.
Sitno iseckati šargarepu,crni i beli luk pa staviti da se dinsta na ulju.Kada luk postane staklast dodati ćureće belo meso i slaninu sečenu na kockice i dinstati uz mešanje.Potom dodati kelj sečen na kocke i naliti sa vodom da ogrezne.Kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekša ,uz povremeno dolivanje vode,pa potom dodati so i biber po ukusu.Pred kraj kuvanja kada je delimično sva tečnost uvrela dodati kiselu pavlaku,promešati i skloniti sa šporeta.
za koliko osoba je recept?
ОдговориИзбришиDvoje.
Избриши