Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Paprike punjene povrćem





 Sastojci:

7 babura,
2 šoljice pirinča,
1glavica crnog luka,
1  čen belog luka,
2 šargarepe,
2 tikvice,
1 manji celer

Sos :

250 ml vode,
250 ml paradajz soka,
2 kašike brašna,
malo ulja ,
so


Pirinač obariti u slanoj vodi.Na malo ulja prodinstati brašno dodati so , vodu i paradajz sok i ostaviti da proključa .Sitno iseckati crni i beli luk ,šargarepu,celer i tikvice i dinstati na ulju, pa kad smesa omekša dodati predhodno do pola obaren  pirinač .Dinstati još malo, pa zatim napunite oprane i izdubljene paprike i poređati ih u odgovarajuću posudu  .Posudu sa paprikama naliti paradajz sosom i staviti u rernu da se zapeku.


Нема коментара:

Постави коментар