Sastojci:
7 babura,
2 šoljice pirinča,
1glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
2 šargarepe,
2 tikvice,
1 manji celer
Sos :
250 ml vode,
250 ml paradajz soka,
2 kašike brašna,
malo ulja ,
so
Pirinač obariti u slanoj vodi.Na malo ulja prodinstati brašno dodati so , vodu i paradajz sok i ostaviti da proključa .Sitno iseckati crni i beli luk ,šargarepu,celer i tikvice i dinstati na ulju, pa kad smesa omekša dodati predhodno do pola obaren pirinač .Dinstati još malo, pa zatim napunite oprane i izdubljene paprike i poređati ih u odgovarajuću posudu .Posudu sa paprikama naliti paradajz sosom i staviti u rernu da se zapeku.
2 šargarepe,
2 tikvice,
1 manji celer
Sos :
250 ml vode,
250 ml paradajz soka,
2 kašike brašna,
malo ulja ,
so
Pirinač obariti u slanoj vodi.Na malo ulja prodinstati brašno dodati so , vodu i paradajz sok i ostaviti da proključa .Sitno iseckati crni i beli luk ,šargarepu,celer i tikvice i dinstati na ulju, pa kad smesa omekša dodati predhodno do pola obaren pirinač .Dinstati još malo, pa zatim napunite oprane i izdubljene paprike i poređati ih u odgovarajuću posudu .Posudu sa paprikama naliti paradajz sosom i staviti u rernu da se zapeku.
Нема коментара:
Постави коментар