Translate

субота, 22. октобар 2016.

Sitni mrsni kolači



1.Mađarica

Sastojci :

1 l mleka,
150 g šećera,
4 kesice pudinga od čokolade ,
250 g margarina,
350 g čokolade,
2 kesice vanilin šećera,
paket kora za mađaricu ( ili rozen ).

Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i staviti da se kuva.U ključalo mleko umešati rastvoreni puding i skuvati fil.U vruće dodati 250 g čokolade, vanilin šećer i margarin.Mešati fil da se sve otopi i sjedini pa filovati korice i preliti sa 150 g otopljene čokolade.


2. Mak rozenka

Sastojci :

250 ml vode
300 gr šećera
400 gr mlevenog maka
200 gr mlevenog keksa
2 kašike marmelade od kajsije
3 kesice vanilin šećera
250 gr margarina
kore za rozen tortu

Glazura :

250 gr šećera u prahu
3 kašike mlake vode
parče margarina

Šećer , vanilin šećer i vodu staviti da provri pa dodati margarinda se otopi.Skloniti sa šporeta , umešati mak , keks i marmeladu pa vratiti na šporet i kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta.Filovati korice vrućim filom pa preliti glazurom.Šećer u prahu penasto umutiti sa margarinom i vodom u kompaktnu gustu masu.


3. Šubarice

Sastojci za testo :

5 jaja
200 gr šećera
1 kesica praška za pecivo
12 kašika mleka
12 kašika brašna
1 kašika kakaa
3 kafene male šoljice ulja

Fil :

0,5 l mleka
10 kašika šećera
3 kašike gustina
3 kašike brašna
125 gr šećera u prahu
250 gr margarina

Preliv :

100 gr kokosa
100 gr čokolade

Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodavati žumanca , prašak za pecivo ,mleko , ulje , brašno i kakao.Sve dobro sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti i pomoću okrugle modle  vaditi oblike.
Sastaviti brašno i gustin , dodati šećer i mleko pa sve kuvati na tihoj vatri dok se krem ne ukuva i zgusne ( kao puding ).Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu , dodati ohlađeni krem i promešati .
Dva  kružića spajati kao vanilice kremom ,kao i sa strane pa uvaljati u kokos i preliti odozgo sa otopljenom čokoladom.


4.Toblerona

Sastojci

250 g margarina,
3 jaja,
300 g šećera,
300 g čokolade,
2 kašike kakaa,
100 g prženog susama,
100 g seckanog prženog neslanog kikirikija,
200 g mlevenog keksa,
100 g suvog grožđa.

Margarin otopiti na pari pa mu dodati umućena jaja sa šećerom i sve kuvati dok se šećer ne otopi.Dodati kakao i200 g čokolade , otopiti i postepeno dodavati , kikiriki, susam , suvo grožđe i keks.Sve dobro promešati i preručiti na tacnu i formirati koru.Otopiti 100 g čokolade na pari i preliti preko.Ostaviti da se stegne pa seći kolač na kockice 2,5x2,5 pa na sredinu da se dobije trougao.

5.Štanglice sa karamel bombonama

Sastojci

300 g šećera,
3 jaja,
200 g lešnik karamela,
250 g margarina,
400 g mlevene plazme ,
100 g čokolade.

Šećer i jaja umutiti mikserom pa staviti da se kuva zajedno sa karamelama.Kada se bombone otope dodati margarin i njega istopiti.Skloniti sa šporeta dodati plazmu i izručiti na tacni i formirati kolač.Čokoladu istropiti na pari i preliti preko .


6. Kikiriki užitak

Sastojci

200 g čokolade,
100 g kikirikija ,
300 g mlevenog keksa , 
100 ml vode ,
200 g šećera ,
 250 g margarina.

Otopiti šećer i vodu pa dodati margarin i čokoladu.Kad se sve otopi skloniti sa šporeta i umešati keks i seckani kikiriki , sjediniti i formirati na tacni kolač.Otopiti čokoladu i preliti preko.



Нема коментара:

Постави коментар