Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Libijsko jelo




Sastojci:

300 g belog pilećeg mesa,
2 manje glavice crnog luka,
1 plavi patlidžan,
1 paradajz,
2 crvene paprike,
100 g pirinča,
1 kašičica kurkume,
1/2 kašičice karija,
bibera po ukusu,
mešavina začina,
so,
malo ulja.

U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso seckano na kockice, kari, kurkumu, mešavinu začina, so i biber po ukusu, te sve propržiti.Preliti sa 3 dl vode i skuvati. Kad bude gotovo, procediti i vodu (odvar) ostaviti sa strane. Patlidžan i paradajz iseći na kriške, papriku na štapiće, pa sve posebno ispržiti. U šerpu podmazanu uljem ređati: paradajz, meso, patlidžan, papriku i pirinač.Preliti odvarom od mesa, pa jelo ostaviti da se krčka na tihoj vatri dok pirinač ne upije svu tečnost. Kad se prohladi, nakon sat vremena, prevrnuti na tacnu, ukrasiti po želji i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар