Translate

петак, 15. јануар 2016.

Domaće štrudlice sa smokvama





Sastojci:

200 g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
pola kašičice ,
130 g margarina (omekšalog),
160 g smeđeg šećera,
1 jaje,
2 kašičice ekstrakta vanile,
strugana kora jedne pomorandže,
600 gr suvih smokava sitno seckanih ,
1 narendana jabuka ,
3 kašike meda.

Pomešati brašno sa praškom za pecivo i so. Umutite margarin i šećer u penastu masu, pa dodati jaje, vanilu i pomorandžinu koru. Dodate brašno i umesiti meko testo. Staviti u fružired da se testo dobro ohladi oko 2 sata.Smokve , jabuke i med izmiksati u blenderu .Podeliti testo na četiri dela, razviti svaki u tanku jufku i premazati masom od smokava. Saviti kao uski rolat i svaki ostavite na hladnom dok se priprema sledeći. Peći dvadesetak minuta. Kad izvaditi iz rerne seći na štrudlice željene veličine.

Нема коментара:

Постави коментар