Translate

петак, 15. јануар 2016.

Kolač sa čokoladom i čajnim kolutićima





Sastojci :

2 šolje od bele kafe griza,
1 šolja brašna,
2 šolje mlevenih oraha,
1 šolja šećera,
1 kašičica sode bikarbone,
2 šolje kisele vode,
1,5 šolja ulja,
2 veće oljuštene narendane jabuke ,
300 g šećera,
1,5 šola vode,
150 g mlevenih oraha,
100 g čokolade,
200 g čajnih kolutića,
1 kašika ruma ,
100 g mlevenog keksa,
2 dl mleka.

U dublju posudu sastaviti griz, brašno , 2 šolje mlevenih oraha, 1 šolja šećera , sodu bikarbonu , kiselu vodu , ulje i narendane jabuke.Ostaviti da malo odstoji da griz nabubri pa preručiti u veliki pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti i preseći na pola.Šećer špinovati sa vodom pa dodati mlevene orahe i čokoladu.Skloniti sa šporeta i dodati rum.Od fila odvojiti 3-4 kašike za premazivanje gornje kore.Na donju koru naneti pola fila ,potom rasporediti kolutiće umakane u toplo mleko , preko naneti drugu polovinu fila a preko njega drugu koru.Premazati ostavljenim filom gornju koru i posuti keksom.

Нема коментара:

Постави коментар