![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0J1C7SWojf59QoYXLlx-K5o8hgAk34kGfQgymDuMIydofWcsraDcOaykls2oTrpnO8bUIsv5Epwymnv_wAiTj99xVZhnfsuULh8VbE0-mk5btJGvxeiqe0TgvFtwHQo4jLepx73f7Cfmb/s400/gulas.jpg)
Sastojci
600 g teletine od buta,
2 glavice crnog luka,
2 šargarepe,
100 g celera ,
1 paškanat,
1 glavica belog luka ,
0,5 l juneće supe ,
vegeta ,
aleva paprika ,
500 g lisnatog testa ,
1 jaje ,
malo susama.
Sitno iseckati crni i beli luk , celer , paškanat i šargarepu pa dinstati na malo ulja dok ne omekša .Iseći meso na kocke dodati u luk dinstati dok ne dobije braon boju , dodati vegetu , alevu papriku i naliti supom.Sve kuvati dok meso ne omekša i delimišno sva tečnost ne ispari pa preručiti u posudu u kojoj će se zapeći.Lisnato testo rastanjiti , seći trake , urolati i poređati preko gulaša.Umutiti jaje , premazati lisnate rolatiće i svaki posuti susamom. Staviti u rernu da se testo zapeče .
Нема коментара:
Постави коментар