Sastojci
500 gr kora za baklavu
1,5 dl ulja za premazivanje kora
Fil:
300 gr seckanih suvih šljiva
200 gr mlevenih oraha
100 gr otopljene čokolade
Sirup
800 gr šećera
1 l vode 2 kesice vanilin šećera
Pomešati sitno seckane šljive, orahe i čokoladu.Kore iseći na 5 jednakih traka( otprilike da bude 8 cm široka traka ).Napraviti proizvoljno mešavinu od ulja i vode.Uzeti 1 koru, četkicom premazati uljem, staviti drugu koru, premazati uljem, treću koru premazati uljem, na kraj kore uzduž staviti mešavinu šljiva, oraha i čokolade, pa desnu ivicu trake podići i preklopiti da se dobije trougao , potom prebaciti na levu stranu i sve dok se ne smota trougao. Staviti u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama. Trouglove premazati uljem i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
500 gr kora za baklavu
1,5 dl ulja za premazivanje kora
Fil:
300 gr seckanih suvih šljiva
200 gr mlevenih oraha
100 gr otopljene čokolade
Sirup
800 gr šećera
1 l vode 2 kesice vanilin šećera
Pomešati sitno seckane šljive, orahe i čokoladu.Kore iseći na 5 jednakih traka( otprilike da bude 8 cm široka traka ).Napraviti proizvoljno mešavinu od ulja i vode.Uzeti 1 koru, četkicom premazati uljem, staviti drugu koru, premazati uljem, treću koru premazati uljem, na kraj kore uzduž staviti mešavinu šljiva, oraha i čokolade, pa desnu ivicu trake podići i preklopiti da se dobije trougao , potom prebaciti na levu stranu i sve dok se ne smota trougao. Staviti u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama. Trouglove premazati uljem i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Skuvati šećer i vodu malo prohladiti i preliti preko vrućih trouglova.
Eh da mi je sada barem jedno parce....mmmmmmmmmmmmm.....sve najbolje u novoj 2016 god.....pozdravvvvvvvvv
ОдговориИзбришиE da si mi blize pa da se gostimo .
ИзбришиJako lepa baklava. Srećna ti i uspešna Nova 2016 godina!!!
ОдговориИзбришиHvala Zoki takodje tebi sve najbolje i jos uspesnije da bude u Novoj godini.
Избриши