Translate

петак, 15. јануар 2016.

Tunel torta





Sastojci :

300 g piškota,
1 l + 1 dl mleka,
300 g šećera,
1 kesica pudinga od čokolade i pomorandže ,
100 g brašna,
200 g keksa,
100 g čokolade ,
1 dl vode,
300 g margarina.

Ušpinovati 100 g šećera i vodu pa dodati 50 g margarina i čokoladu i mešati da se sve istopi.Skloniti sa šporeta umešati mleveni keks , sjediniti , formirati salamicu na tacni i ostaviti u frižideru da se stegne.Od 0,5 l mleka odvojiti malo i rastvoriti puding a ostatak sastaviti sa 100 g šećera i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa dodati puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta , ohladiti i dodati umućeni margarin.Od druge polovine mleka odvojiti malo i rastvoriti brašno a ostatak sastaviti sa 100 g šećera i staviti da se kuva.Kada počne mleko da ključa umešati rastvoreno brašno i skuvati fil.Skloniti sa šporeta , ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.Na tacnu sa ohlađenim rolatom prvo naneti beli fil , preko njega čokoladni fil , poređati piškote koje su bile provučene u mlakom mleku , pa prekriti čokoladnim filom ,opet beli fil , čokoladni fil, piškote , čokoladni fil i premazati sa ostatkom belog fila.

Нема коментара:

Постави коментар