Sastojci :
500 gr kora za baklavu
1,5 dl ulja za premazivanje kora
Fil:
300 gr sitno seckanih oraha
200 gr mlevenih oraha
Sirup
800 gr šećera
1 l vode 2 kesice vanilin šećera
Sastaviti seckane i mlevene orahe.Kore iseći na 5 jednakih traka( otprilike da bude 8 cm široka traka ).Napraviti proizvoljno mešavinu od ulja i vode.Uzeti 1 koru, četkicom premazati uljem, staviti drugu koru, premazati uljem, treću koru premazati uljem, do pola kore uzduž staviti orahe, pa desnu ivicu trake podići i preklopiti da se dobije trougao , potom prebaciti na levu stranu i sve dok se ne smota trougao. Staviti u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama. Trouglove premazati uljem i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Skuvati šećer i vodu malo prohladiti i preliti preko vrućih trouglova.
Нема коментара:
Постави коментар