Translate

уторак, 24. март 2015.

Čokoladna fantazija - njam - njam časopis


Sastojci :

5 jaja,
100 g šećera, 
100 g mlevenih oraha,
 1 kesica praška za pecivo ,
70 +200 g čokolade , 
150 + 200 g putera , 
50 g brašna , 
4 jaja, 
200 g šećera u prahu,
 250 g šlaga

Belanca odvojiti od žumanca i umutiti u čvrst sneg .Posebno umutiti žumanca , šećer , otopljeni puter i čokoladu pa dodati prašak za pecivo , mlevene orahe i brašno.Okrugao kalup premazati uljem sipati masu i peći na 200 stepeni.
Penasto umutiti jaja sa šećerom u prahu pa staviti da se kuva na pari dok ne počne malo da se steže pa dodati čokoladu i neprestano mešati da se sve lepo sjedini i ukuva.Skloniti sa poreta ohladiti pa sastaviti sa 200 g umućenim puterom i naneti fil na koru.Šlag umutiti sa vodom i premazati celu tortu.


Нема коментара:

Постави коментар