Translate

уторак, 24. март 2015.

Lenja pita sa šampinjonima i mesom - njam - njam časopis

Sastojci :

250 g mariniranih pečuraka,
300 g mlevene junetine,
500 h brašna,
1 dl ulja,
1 kocka kvasca (30 g ),
4 jaja, 
250 g kačkavalja, 
1 glavica crnog luka , 
1 šargarepa, 
ulje , vegeta, biber, so.

Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju , potom dodati meso i mešati dok ne dobije braon boju pa dodati vegetu i biber.Još malo dinstati , skloniti sa šporeta , ohladiti i umešati marinirane pečurke i 100 g rendanog kačkavalja.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dva jednaka dela.Prvi deo staviti u četvrtasti podmazani pleh , izbosti na nekoliko mesta viljuškom ,naneti fil i preklopiti sa drugim delom testa.Umutiti jaja sa malo soli , preliti preko testa i naneti ostatak rendanog kačkavalja.Peći na 200 stepeni.


Нема коментара:

Постави коментар