Sastojci :
1 kocka svežeg kvasca ( 30 g ),
150 g šećera,
150 g šećera,
50 + 250 ml mleka,
500 g brašna,
50 g margarina,
500 g brašna,
50 g margarina,
2 jaja ,
350 g višanja,
1 mala kašika cimeta.
U malo mlakog mleka ( 50 ml ) otopiti kvasac.U dublju posudu pomešati brašno , 50 g šećera, 2 jaja ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( 250 ml ).Ostaviti testo na toplom da naraste.
Izdinstati višnje na margarinu pa dodati šećer i mešati da se istopi i malo zgusne.Skloniti sa šporeta i dodati cimet.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti , podeliti na dva jednaka dela , rastanjiti oklagijom u pravougaonik , premazati filom i uviti u štrudlu.Staviti u uski pleh premazati uljem i ostaviti da još malo naraste pa peći na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар