Translate

уторак, 24. март 2015.

Zebra štrudla - njam - njam časopis

Sastojci :

1 kocka svežeg kvasca ( 30 g ),
150 g šećera,
50 + 250 ml mleka,
500 g brašna,
50 g margarina, 
2 jaja , 
350 g višanja, 
1 mala kašika cimeta.

U malo mlakog mleka ( 50 ml ) otopiti kvasac.U dublju posudu pomešati brašno , 50 g šećera, 2 jaja ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( 250 ml ).Ostaviti testo na toplom da naraste.
Izdinstati višnje na margarinu pa dodati šećer i mešati da se istopi i malo zgusne.Skloniti sa šporeta i dodati cimet.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti  , podeliti na dva jednaka dela , rastanjiti oklagijom u pravougaonik , premazati filom i uviti u štrudlu.Staviti u uski pleh premazati uljem i ostaviti da još malo naraste pa peći na 200 stepeni.


Нема коментара:

Постави коментар