Sastojci :
500 g kora za pitu,
500 g sira,
300 g rendane bundeve,
300 g rendane bundeve,
4 jaja,
100 ml jogurta,
200 g kisele pavlake, ulje ,
50 g susama,
5 pečenih paprika,
200 g kisele pavlake, ulje ,
50 g susama,
5 pečenih paprika,
peršun, so.
Rendanu bundevu posoliti i dodati joj peršun.Papriku oljuštiti , ocediti i iseckati na sitne kockice.Odvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti .Žumanca umutiti pa dodati sir , jogurt , pavlaku , seckanu papriku i umćena belanca.Namazati pleh uljem pa staviti tri kore , dve odvojiti za vrh a od ostatka kora iseći trake debljine prsta.Na prve tri kore u plehu naneti bundevu , potom trake , preko njih sirni fil , opet trake , bundeva i sve dok se ne utroši sav materijal.Preklopiti pitu sa ostatkom od dve kore , politi uljem i posuti susamom.
Нема коментара:
Постави коментар