Sastojci:
Za košarice:
500 g mlevenog mesa,
3 kašike prezli,
4 jajeta,
1 glavica crnog luka,
100 ml kisele pavlake,
peršun,
4 jajeta,
1 glavica crnog luka,
100 ml kisele pavlake,
peršun,
250 g sira,
1/2 kašike mirođije,
ulje,
1/2 kašike mirođije,
ulje,
so,
mešavina začina,
mleveni crni biber
U odgovarajućoj posudi narendati luk, dodati mirođiju i ostale začine, mleveno meso, 2 jajeta i prezle. Sve sastojke dobro sjediniti, pa dodati peršun. Od smese dlanovima formirati 8 loptica. Na sredini svake loptice napraviti udubljenje, pa ih ređati u nauljenu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.Posebno izrendati sir, dodati 2 jajeta i kiselu pavlaku, pa sve lepo sjediniti.Pleh izvaditi iz rerne, te udubljenja na lopticama od mesa puniti pripremljenim filom. Korpice vratiti u rernu da se zapeku na istoj temperaturi oko desetak minuta.
mešavina začina,
mleveni crni biber
U odgovarajućoj posudi narendati luk, dodati mirođiju i ostale začine, mleveno meso, 2 jajeta i prezle. Sve sastojke dobro sjediniti, pa dodati peršun. Od smese dlanovima formirati 8 loptica. Na sredini svake loptice napraviti udubljenje, pa ih ređati u nauljenu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta.Posebno izrendati sir, dodati 2 jajeta i kiselu pavlaku, pa sve lepo sjediniti.Pleh izvaditi iz rerne, te udubljenja na lopticama od mesa puniti pripremljenim filom. Korpice vratiti u rernu da se zapeku na istoj temperaturi oko desetak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар