Sastojci:
2 kašike prosa
1 srednji krompir
2 paprike
1 srednja glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 glavica belog luka
2 srednja paradajza
1 tikvica
1-2 čili papričice
biber
vegeta
začin za giros (može a i ne mora )
ulje
voda
Oljuštiti crni i beli luk pa sitno iseckati i staviti na ulju da se proprži.Potom dodati šargarepu koja je oljuštena i isečena na kolutove.Oljuštiti paradajz iseckati i dodati u luk ,onda papriku i krompir sečene na kockice i sve zaliti sa malo vode te dinstati dok povrće ne omekša.Povremeno dodavati vodu da povrće ne bi zagorelo.Kada je sve lepo omekšalo dodati oljuštene i na kockice sečene tikvice i proso.Začiniti biberom,vegetom, sitno seckanim čili papričicama ,začinom za giros i sve naliti vodom.Povremeno promešati i kuvati dok se proso ne raskuva.
Čorbu sam kuvala na tihoj vatri u zemljanom loncu Grnčarije Đorđević-Pirot.
Prava stvar za ljubitelje ljutog!
ОдговориИзбришиOdlicna.
Избриши