Sastojci:
Kora:
300 g mlevenog plazma keksa
1 dl mleka
4 kašike šećera
125 g putera
Sastojci za vanilin fil:
5 dl mleka
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
6 kašika brašna Čeković mlin
7 kašika šećera
2 kašike ekstrata vanile
200 g puter
Fil od kupina:
0,5 l vode
200 g šećera
500 g kupina
5 kašika griza
Dekoracija:
300 ml slatke pavlake
kupine
čokoladne mtvice
Mleko i šećer sastaviti i staviti na šporet da se otopi.U dublju posudu sastaviti mlevenu plazmu i omekšali puter pa polako preliti mlakim mlekom i mešati da se sve lepo ujednači.
Rastvoriti puding od vanile i brašno sa malo mleka pa sve sipati u dublju šerpu i dodati ostatak mleka,dodati šećer i ekstrat vanile pa staviti da se kuva na pari.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Puter penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.
Kupine izgnječiti i staviti u dublju šerpu sa šećerom i vode pa staviti da se kuvaju.Kada se šećer istopi masu ocediti kroz cediljku ,vratiti da proključa pa dodati griz i skuvati krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.
Na okruglu tacnu za tortu ( ili okrugli kalup ,pa kada se stegne premestiti na tacnu) formirati koru,preko nje naneti fil od brašna i pudinga.Potom staviti fil od kupine i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.Preko slatke pavlake staviti kupine i čokoladne mrvice.
Нема коментара:
Постави коментар