Sastojci:
1 kg mesnatih pilećih krilaca
Marinada:
2 kašike senfa,
2 kašike meda,
4 čena belog luka,
1 ravna kašičica soli,
100 ml maslinovog ulja,
1 kašičica ljute mlevene paprike,
1 kašičica ljute mlevene paprike,
250 ml svetlog piva
Prilog
brokoli i prokelj
Najpre pripremiti marinadu. Sjediniti senf, med, rendani beli luk, so, maslinovo ulje i mlevenu papriku. Dodati svetlo pivo i dobro izmešati.Pripremljenu marinadu preliti preko pilećih krilaca pa ih ostaviti u frižideru da se mariniraju najmanje 120 min. Tokom mariniranja povremeno ih okretati.Marinirana krilca presaviti, tako da se dobije oblik trougla i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti ih preostalom marinadom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Dok se krilca peku, povreće očistiti, brokoli iskidati na cvetove. Pripremljeno povrće začiniti i propržiti u voku na malo ulja da omekša.Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Prilog
brokoli i prokelj
Najpre pripremiti marinadu. Sjediniti senf, med, rendani beli luk, so, maslinovo ulje i mlevenu papriku. Dodati svetlo pivo i dobro izmešati.Pripremljenu marinadu preliti preko pilećih krilaca pa ih ostaviti u frižideru da se mariniraju najmanje 120 min. Tokom mariniranja povremeno ih okretati.Marinirana krilca presaviti, tako da se dobije oblik trougla i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti ih preostalom marinadom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. Dok se krilca peku, povreće očistiti, brokoli iskidati na cvetove. Pripremljeno povrće začiniti i propržiti u voku na malo ulja da omekša.Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Нема коментара:
Постави коментар