sastojci :
Za uštipke:
2 tikvice,
2 jajeta,
200 g brašna Čeković mlin,
2 dl mleka,
so,
mešavina začina
Za fil:
500 g mlevenog mesa,
Za fil:
500 g mlevenog mesa,
1 manja glavica crnog luka,
1 šargarepa,
so,
biber,
ulje,
mešavina začina,
peršunov list
Za preliv:
2 jajeta,
ulje,
mešavina začina,
peršunov list
Za preliv:
2 jajeta,
1 pavlaka
Tikvice oguliti, izrendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da malo odstoje. U posudu sa tikvicama dodati jaja, mleko i brašno pa umutiti da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Crni luk i šargarepu sitno iseckati te dinstati na malo ulja i vode. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati mleveno meso, začine i sitno iseckan peršun i nastaviti sa dinstanjem. Od pripremljene smese sa tikvicama kašikom vaditi uštipke i pržiti na vrelom ulju. U vatrostalnu posudu poređati polovinu uštipaka, prekriti ih filom od mesa, pa rasporediti ostatak uštipaka.Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku.
Za služenje ovog jela koristila sam tanjir grnčarije Đorđević - Pirot
Tikvice oguliti, izrendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da malo odstoje. U posudu sa tikvicama dodati jaja, mleko i brašno pa umutiti da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Crni luk i šargarepu sitno iseckati te dinstati na malo ulja i vode. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati mleveno meso, začine i sitno iseckan peršun i nastaviti sa dinstanjem. Od pripremljene smese sa tikvicama kašikom vaditi uštipke i pržiti na vrelom ulju. U vatrostalnu posudu poređati polovinu uštipaka, prekriti ih filom od mesa, pa rasporediti ostatak uštipaka.Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku.
Za služenje ovog jela koristila sam tanjir grnčarije Đorđević - Pirot
Svidja mi se recept, ali moram da ti priznam da mi se tanjir mnoooogo svidja...
ОдговориИзбриши:)
Hvala Divna i za jedno i za drugo.
Избриши