Translate

понедељак, 14. август 2017.

Vlaška pita sa sirom





Sastojci :

500 g mekog brašna Čeković mlin 
2,5 dl mineralne vode,
20 g svežeg kvasca
50 ml ulja ,
1 jaje + 1 za premazivanje,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
300 g  punomasnog sira,
80 g margarina,
susam

U dublju posudu sipati mlaku kiselu vodu, pa dodati izmrvljeni kvasac, ulje, 1 jaje, šećer i so, pa rukom promešati. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije elastično testo. Testo prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 12 delova od kojih je potrebno oblikovati 12 jufkica.Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom pa premazati uljem i stavljati jednu na drugu četiri jufke.Tako uraditi i sa ostalim jufkama da se dobije 3 sastavljene kore sastavljene sa po četiri jufki.Ostaviti ih da miruju 10 min. a potom ih rastanjiti oklagijom.Preko prvog testa premazati sir, te opet prekriti sa drugom  istanjenom jufkom,ponovo premazati sirom i prekriti sa trećom istanjenom jufkom.  Kada je pita filovana, bočne stranice presaviti u krug da se pita zatvori . Oblikovanu pitu premazati umućenim jajetom i posuti kockicama margarina i susamom. Ostaviti da odmori 10 min. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C dok ne porumeni.









Нема коментара:

Постави коментар