Translate

уторак, 15. август 2017.

Prizrenka





Sastojci :
Testo

250 ml vode,
250 ml ulja,
3 šolje brašna Čeković mlin ,
250 g mlevenih oraha,
1/2 praška za pecivo

Sirup :

250 ml vode,
500 g šećera,
1 vanil-šećer


Testo
U dublju posudu sipati vodu i ulje i zagrevati dok ne provri. U ključalu vodu zakuvati brašno i dobro promešati kako bi se razbile grudvice, a svi sastojci dobro povezali. Skinuti s ringle i ostaviti da se hladi. U prohlađenu smesu umešati mlevene orahe i prašak za pecivo. Sve sastojke dobro sastaviti i prebaciti u dublji pleh postavljen pek-papirom i ravnomerno rasporediti testo na debljinu s prsta.Pre pečenja kolač iseći po želji i peći u rerni na 180° C oko 30 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Sirup
 U šepu staviti vodu, šećer i vanil-šećer pa zagrevati dok ne provri. Ostaviti da ključa nekoliko minuta pa vreo sirup preliti preko prohlađenog kolača. Sačekati da shladi i servirati.





Нема коментара:

Постави коментар