Sastojci :
Za patišpanj:
3 jajeta,
12 kašika šećera,
12 kašika mleka,
12 kašika ulja,
12 kašika brašna Čeković mlin,
1/2 praška za pecivo
Sastojci za vanilin fil:
5 dl mleka
2 kesica pudinga sa ukusom vanile
7 kašika šećera
2 kašike ekstrata vanile
200 g maslaca
50 g šlaga
Fil od kupina:
500 g kupina
2 dl soka od kupina
2 kesice pudinga od vanile
5 kašike šećera
Dekoracija:
300 ml slatke pavlake
Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i ohladiti.
Rastvoriti puding od vanile sa malo mleka a ostatak sipati u dublju šerpu,dodati šećer i ekstrat vanile pa staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.Šlag umutiti na uobičajen način i sastaviti sa filom od vanile.
Izgnječiti kupine pa sastaviti sa šećerom.Odvojiti mali deo od soka i sa njim razmutiti puding i pomešati .Ostatak soka sipati u izgnječene kupine i staviti da se kuva.Kad se šećer otopi umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti.
Finalni postupak:
Na koru naneti malo fila od vanile ,preko njega naneti fil od kupine.Potom naneti ostatak fila od vanile i na kraju naneti umućenu slatku pavlaku.
Rado bih zagrizla u ovo kremasto zadovoljstvo
ОдговориИзбришиE da si mi blize ja bih te rado i posluzila.
Избриши