1 ravna kašičica soli,
15 g svežeg kvasca,
15 g svežeg kvasca,
1 ravna kašičica šećera,
1 dl mleka,
1 dl mleka,
180 ml jogurta,
75 ml ulja,
75 ml ulja,
2 jajeta,
200 g mortadele ,
150 g kačkavalja,
susam
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe. U vanglici sjediniti belo i ražano brašno, dodati so i promešati. Sipati nadošao kvasac, ulje, jogurt i jaja i umutiti mikserom.Okruglu tepsiju prečnika 24 cm nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u nju polovinu pripremljene smese za koru. Rasporediti polovinu rendanog kačkavalja i naneti preko njega nabrane kolutove mortadele . Posuti preostalim sirom i preliti ostatkom smese za koru. Odgore rasporediti susam.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe. U vanglici sjediniti belo i ražano brašno, dodati so i promešati. Sipati nadošao kvasac, ulje, jogurt i jaja i umutiti mikserom.Okruglu tepsiju prečnika 24 cm nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u nju polovinu pripremljene smese za koru. Rasporediti polovinu rendanog kačkavalja i naneti preko njega nabrane kolutove mortadele . Posuti preostalim sirom i preliti ostatkom smese za koru. Odgore rasporediti susam.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар