Translate

четвртак, 10. август 2017.

Turski simit đevrek






Sastojci:

500 g brašna Čeković mlin,
20 g kvasca,
2 kašike ulja,
½ kašičice soli,
½ kašičica šećera,
300 ml tople vode,
200 g susama
 
Premaz:

50 g meda,
300 ml tople vode


Kvasac pomešati sa šećerom i solju, dodati polovinu tečnosti i promešati. Ostaviti da zapeni. U posudi za mešenje pomešati brašno, ulje i kvasac pa zamesiti glatko i elastično testo.Testo rastanjiti u oblik valjka i iseći na 6-8 delova, formirajući jufke.Pripremljeno testo ostaviti na toplom mestu, pokriveno, da se duplira.Zatim, svaku jufku rastanjiti u valjkasti oblik.Uvijati po dva rastanjena valjka, blago uvrnuti pa formirati đevreke, dobro spajajući krajeve. Pripremljene đevreke pokriti i ostaviti na toplom desetak minuta.U široj posudi pomešati med sa vodom, pa pripremljene đevreke potopiti u tečnost.Ocediti i izvaditi iz tečnosti, pa uvaljati u tostiran susam.Poređati na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti na toplom oko desetak minuta.Pecivo blago zarezati na nekoliko mesta pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC dok pecivo ne dobije zlatnorumenu boju. U pećnicu dodati posudu sa vodom, kako bi voda tokom pečenja peciva isparavala i na taj način spečila da pecivo bude tvrdo. Izvaditi iz pećnice i sačekati da se prohladi.


Нема коментара:

Постави коментар