Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Ćureći ragu sa kukuruzom-Njam njam




Sastojci :

700 g ćurećeg belog mesa,
 2 glavice crnog luka, 
2 čena belog luka,
 400 g pelat paradajza,
 2 kašike paradajz pirea,
 50 g kukuruza šećerca,
 2 kašike pavlake,
300 g taljatela,
1 l pileće supe iz kocke, 
pola kašičice bosiljka, 
1 kašika seckanog peršuna, 
0,5 dl ulja, 
2 kašike gustina, 
vegeta,
 biber.

Crni luk iseći na kockice a beli što sitnije pa propržiti na malo ulja.Potom dodati ćureće belo meso seckano na kockice i malo propržiti pa naliti sa pilećom supom i dinstati na umerenoj vatri.Kada je meso napola gotovo dodati pelat i pire paradajz pa kuvati dok meso ne omekša.Pred kraj kuvanja dodati kukuruz , peršun, bosiljak i začiniti vegetom i biberom po ukusu . Potom dodati mešavinu gustina , pavlake i malo vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.Gotovo jelo poslužiti uz obarene taljatele

Нема коментара:

Постави коментар