Sastojci :
700 g ćurećeg belog mesa,
2 glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
400 g pelat paradajza,
2 kašike paradajz pirea,
50 g kukuruza šećerca,
2 kašike pavlake,
300 g taljatela,
1 l pileće supe iz kocke,
300 g taljatela,
1 l pileće supe iz kocke,
pola kašičice bosiljka,
1 kašika seckanog peršuna,
0,5 dl ulja,
2 kašike gustina,
vegeta,
biber.
Crni luk iseći na kockice a beli što sitnije pa propržiti na malo ulja.Potom dodati ćureće belo meso seckano na kockice i malo propržiti pa naliti sa pilećom supom i dinstati na umerenoj vatri.Kada je meso napola gotovo dodati pelat i pire paradajz pa kuvati dok meso ne omekša.Pred kraj kuvanja dodati kukuruz , peršun, bosiljak i začiniti vegetom i biberom po ukusu . Potom dodati mešavinu gustina , pavlake i malo vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.Gotovo jelo poslužiti uz obarene taljatele
Crni luk iseći na kockice a beli što sitnije pa propržiti na malo ulja.Potom dodati ćureće belo meso seckano na kockice i malo propržiti pa naliti sa pilećom supom i dinstati na umerenoj vatri.Kada je meso napola gotovo dodati pelat i pire paradajz pa kuvati dok meso ne omekša.Pred kraj kuvanja dodati kukuruz , peršun, bosiljak i začiniti vegetom i biberom po ukusu . Potom dodati mešavinu gustina , pavlake i malo vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.Gotovo jelo poslužiti uz obarene taljatele
Нема коментара:
Постави коментар