Sastojci :
1 kg tikvica,
500 g pelat paradajza,
100 g kečapa sa ukusom pice,
1 glavica crnog luka,
300 g gaude,
100 g parmezana,
2 jaja,
1 kašika seckanog bosiljka,
200 g praške šunke,
0,5 dl ulja,
1 kašika seckanog bosiljka,
200 g praške šunke,
0,5 dl ulja,
vegeta,
biber
Tikvice oljuštiti i seći na listove , posoliti i ostaviti da malo odstoje da puste vodu pa ih procediti i kratko propržiti na vrelom ulju.Crni luk sitno iseckati , pelat paradajz izmiksati a gaudu izrendati.Na malo ulja prodinstati crni luk , dodati pelat paradajz, kečap, bosiljak, vegetu i biber te kratko prokuvati.Sos ohladiti pa u denu trećinu dodati jaja i promešati.Odgovarajuću posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza, naslagati listove tikvica , posuti parmezanom , pa sipati malo smese od jaja , naneti red praške šunke, i posuti gaudom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Završiti rendanim sirom.Posudu staviti da se zapeče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Tikvice oljuštiti i seći na listove , posoliti i ostaviti da malo odstoje da puste vodu pa ih procediti i kratko propržiti na vrelom ulju.Crni luk sitno iseckati , pelat paradajz izmiksati a gaudu izrendati.Na malo ulja prodinstati crni luk , dodati pelat paradajz, kečap, bosiljak, vegetu i biber te kratko prokuvati.Sos ohladiti pa u denu trećinu dodati jaja i promešati.Odgovarajuću posudu nauljiti i dno prekriti sosom od paradajza, naslagati listove tikvica , posuti parmezanom , pa sipati malo smese od jaja , naneti red praške šunke, i posuti gaudom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Završiti rendanim sirom.Posudu staviti da se zapeče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар