Sastojci :
1 pakovanje tortilja,
500 g švapskog sira,
2 dl kiselog mleka,
2 dl kiselog mleka,
200 g feta sira,
2 dl kisele pavlake,
100 g pečene paprike,
100 g zelenih maslina,
150 g mortadele ,
so
Tortilje ispeći sa obe strane da porumene a potom izvaditi i prekriti krpom.Papriku i mortadelu iseći na sitne kockice a masline na kolutove.U dubljoj posudi sastaviti švapski sir, kiselo mleko i fetu posoliti i promešati.Pripremljenu mešavinu podeliti na tri jednaka dela pa u prvi jeo dodati mortadelu, u drugi deo masline a u treći pečenu papriku.Na jednu tortilju naneti malo fila od paprike, druga tortilja- fil od maslina, treća tortilja fil od mortadele i još jednom ponoviti ređanje tortilja i filova.Filovanu tortu premazati pavlakom i ostaviti da se ohladi.
so
Tortilje ispeći sa obe strane da porumene a potom izvaditi i prekriti krpom.Papriku i mortadelu iseći na sitne kockice a masline na kolutove.U dubljoj posudi sastaviti švapski sir, kiselo mleko i fetu posoliti i promešati.Pripremljenu mešavinu podeliti na tri jednaka dela pa u prvi jeo dodati mortadelu, u drugi deo masline a u treći pečenu papriku.Na jednu tortilju naneti malo fila od paprike, druga tortilja- fil od maslina, treća tortilja fil od mortadele i još jednom ponoviti ređanje tortilja i filova.Filovanu tortu premazati pavlakom i ostaviti da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар