Sastojci :
250 g pirinča,
500 g pilećeg belog mesa,
200 g mariniranih šampinjona,
100 g graška iz konzerve,
2 paprike babure,
200 g majoneza,
2 dl pavlake,
2 dl pavlake,
1/2 veze peršuna,
50 g mlevenog kikirikija,
1 glavica zelene salate,
mešavina začina,
kari
Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, a potom ga ostaviti da se ohladi i iseći na kocke. Pirinač takođe obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
Šampinjone iseći na listiće, papriku na kockice, a peršun iseckati što sitnije. Zelenu salatu iskidati na listove, te dobro oprati.
U odgovarajućoj posudi sjediniti pirinač, piletinu, papriku, kikiriki, peršun, grašak i šampinjone, te dodati majonez i pavlaku. Sve sastojke dobro izmešati, pa dodati kari i mešavinu začina po ukusu.
Gotovu salatu staviti u frižider da se ohladi.
kari
Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, a potom ga ostaviti da se ohladi i iseći na kocke. Pirinač takođe obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
Šampinjone iseći na listiće, papriku na kockice, a peršun iseckati što sitnije. Zelenu salatu iskidati na listove, te dobro oprati.
U odgovarajućoj posudi sjediniti pirinač, piletinu, papriku, kikiriki, peršun, grašak i šampinjone, te dodati majonez i pavlaku. Sve sastojke dobro izmešati, pa dodati kari i mešavinu začina po ukusu.
Gotovu salatu staviti u frižider da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар