Sastojci
1/2 praziluka,
300 g krem sira,
3 jaja,
1 dl neutralne pavlake,
100 g majoneza,
50 g maslina ,
100 g suvog vrata,
250 g lisnatog testa,
susam,
ulje,
vegeta,
biber2 jaja obariti, oljuštiti i ostaviti da se ohladi.Polovinu praziluka sitno iseckati.Ostatak praziluka iseći na krupno pa staviti u blender sa suvim vratom, maslinama, obarenim jajima, krem sirom, neutralnom pavlakom, majonezom i sve izmiksati.Dodati vegetu i biber pa promešati i ostaviti da se ohladi.Lisnato testo rastanjiti oklagijom pa iseći na trake.Trake od testa premazati umućenim belancetom pa obmotati oko modle za fišeke.Pripremljeno testo ređati u pleh obložen papirom za pečenje , premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći rolnice dok ne porumene.Pečene fišeke ohladiti i puniti ohlađenom salatom pa posuti seckanim prazilukom.
Нема коментара:
Постави коментар