Sastojci :
Testo :
Testo :
250 g brašna,
1 jaje,
80 g maslaca,
100 g šećera,
1/2 svežeg kvasca ,
100 ml kisele pavlake
Fil :
350 g višanja,
100 g šećera,
100 ml kisele pavlake,
malo nastrugane limunove kore,
malo nastrugane limunove kore,
1 kašika gustina
Premazivanje :
50 g maslaca ,
100 g prah šećera
U dublju posudu sastaviti brašno, omekšali maslac, šećer,umućeno jaje , izdrobljeni kvasac i kiselu pavlaku.Umesiti testo i ostaviti na toplom da naraste.
U dublju šerpu staviti šećer sa malo vode i kuvati da se otopi pa dodati višnje i nastaviti sa kuvanjem.Gustin razmutiti sa malo vode pa umešati u višnje i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta ohladiti pa dodati kiselu pavlaku , limunovu koru i sve dobro promešati.Testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti oklagijom pa seći na kocke 6x6 cm.Na svaku kocku staviti po malo fila preklopiti i pomoću viljuške ivice pritisnuti da tokom pečenja fil ne bi iscureo.Ređati u podmazani pleh pa svaki jastučić premazati otopljenim maslacom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečene jastučiće uvaljati u prah šećer.
100 g prah šećera
U dublju posudu sastaviti brašno, omekšali maslac, šećer,umućeno jaje , izdrobljeni kvasac i kiselu pavlaku.Umesiti testo i ostaviti na toplom da naraste.
U dublju šerpu staviti šećer sa malo vode i kuvati da se otopi pa dodati višnje i nastaviti sa kuvanjem.Gustin razmutiti sa malo vode pa umešati u višnje i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta ohladiti pa dodati kiselu pavlaku , limunovu koru i sve dobro promešati.Testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti oklagijom pa seći na kocke 6x6 cm.Na svaku kocku staviti po malo fila preklopiti i pomoću viljuške ivice pritisnuti da tokom pečenja fil ne bi iscureo.Ređati u podmazani pleh pa svaki jastučić premazati otopljenim maslacom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečene jastučiće uvaljati u prah šećer.
Нема коментара:
Постави коментар