Sastojci :
Kora :
4 jaja,
5 kašika šećera,
4 kašika brašna,
1 pecivo,
2 kašičice kakaa
Fil :
7,5 dl slatke pavlake,
2 kašičice kakaa
Fil :
7,5 dl slatke pavlake,
3 vanilin šećera,
200 g krupno mlevenog badema,
100 g puslica,
200 g čokolade,
1 želatin
Ukrašavanje :
100 g šlaga,
Ukrašavanje :
100 g šlaga,
100 g čokolade
Belanca odvojiti od žumanaca i penasto ih umutiti.Žumanca umutiti sa šećerom pa postepeno dodavati brašno, pecivo, kakao i umućena belanca.Sve dobro sjedininiti i sipati u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Želatin preliti sa malo vode da nabubri.Slatku pavlaku umutiti sa vanilin šećerom .Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri ( ne da proključa ) pa sipati u umućenu slatku pavlaku, dodati krupno mlevene bademe, izmrvljene puslice i rendanu čokoladu.Sve polako promešati i naneti na koru.Umutiti šlag i ukrasiti tortu od čokolade praviti figure ili samo preliti preko torte.
Belanca odvojiti od žumanaca i penasto ih umutiti.Žumanca umutiti sa šećerom pa postepeno dodavati brašno, pecivo, kakao i umućena belanca.Sve dobro sjedininiti i sipati u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Želatin preliti sa malo vode da nabubri.Slatku pavlaku umutiti sa vanilin šećerom .Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri ( ne da proključa ) pa sipati u umućenu slatku pavlaku, dodati krupno mlevene bademe, izmrvljene puslice i rendanu čokoladu.Sve polako promešati i naneti na koru.Umutiti šlag i ukrasiti tortu od čokolade praviti figure ili samo preliti preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар