Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Straćatela torta -Njam njam



Sastojci :
Kora :

4 jaja,
 5 kašika šećera, 
4 kašika brašna, 
1 pecivo,
2 kašičice kakaa

Fil :

7,5 dl slatke pavlake, 
3 vanilin šećera, 
200 g krupno mlevenog badema,
 100 g puslica, 
200 g čokolade, 
1 želatin

Ukrašavanje :

100 g šlaga,
 100 g čokolade

Belanca odvojiti od žumanaca i penasto ih umutiti.Žumanca umutiti sa šećerom pa postepeno dodavati brašno, pecivo, kakao i umućena belanca.Sve dobro sjedininiti i sipati u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Želatin preliti sa malo vode da nabubri.Slatku pavlaku umutiti sa vanilin šećerom .Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri ( ne da proključa ) pa sipati u umućenu slatku pavlaku, dodati krupno mlevene bademe, izmrvljene puslice i rendanu čokoladu.Sve polako promešati i naneti na koru.Umutiti šlag i ukrasiti tortu od čokolade praviti figure ili samo preliti preko torte.




Нема коментара:

Постави коментар