Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Špikovana junetina sa povrćem -Njam njam



Sastojci : 

1 kg junećeg mesa od buta ,
150 g pančete,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe, 
4 čena belog luka, 
150 g celera, 
1 dl belog vina,
 2 kašike senfa, 
3 kašike brašna,
2 l juneće supe,
 0,5 dl ulja,
so,
biber

Slaninu i 2 šargarepe iseći na štapiće a beli luk očistiti i ostaviti u komadu.Crni luk , preostalu šargarepu i celer iseći na tanke kolutove.Juneći but izbosti nožem na više mesta a potom u proreze staviti štapiće, šargarepe, belog luka i slanine.Špikovanu junetinu premazati senfom , uvaljati u brašno, pa propržiti na vrelom ulju sa svih strana.Zatim dodati preostalu šargarepu, crni luk i celer , naliti belim vinom i junećom supom da ogrezne pa kuvati na umerenoj temperaturi dok sva tečnost ne uvri i meso ne omekša.

Нема коментара:

Постави коментар