Sastojci :
1 kg junećeg mesa od buta ,
150 g pančete,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
4 čena belog luka,
150 g celera,
1 dl belog vina,
2 kašike senfa,
3 kašike brašna,
2 l juneće supe,
2 l juneće supe,
0,5 dl ulja,
so,
biber
Slaninu i 2 šargarepe iseći na štapiće a beli luk očistiti i ostaviti u komadu.Crni luk , preostalu šargarepu i celer iseći na tanke kolutove.Juneći but izbosti nožem na više mesta a potom u proreze staviti štapiće, šargarepe, belog luka i slanine.Špikovanu junetinu premazati senfom , uvaljati u brašno, pa propržiti na vrelom ulju sa svih strana.Zatim dodati preostalu šargarepu, crni luk i celer , naliti belim vinom i junećom supom da ogrezne pa kuvati na umerenoj temperaturi dok sva tečnost ne uvri i meso ne omekša.
biber
Slaninu i 2 šargarepe iseći na štapiće a beli luk očistiti i ostaviti u komadu.Crni luk , preostalu šargarepu i celer iseći na tanke kolutove.Juneći but izbosti nožem na više mesta a potom u proreze staviti štapiće, šargarepe, belog luka i slanine.Špikovanu junetinu premazati senfom , uvaljati u brašno, pa propržiti na vrelom ulju sa svih strana.Zatim dodati preostalu šargarepu, crni luk i celer , naliti belim vinom i junećom supom da ogrezne pa kuvati na umerenoj temperaturi dok sva tečnost ne uvri i meso ne omekša.
Нема коментара:
Постави коментар