Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Puž torta od ananasa i čokolade-Njam njam





Sastojci :
Kora :

5 jaja,
200 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
100 g brašna,
50 g gustina,
1 kesica praška za pecivo,
3 kašike mlake vode,
2 kašike kakaa

Fil :

600 ml mleka,
10 kašika šećera,
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake,
200 gr putera,
150 g prah šećera , 
150 g krem sira,
150 - 200 gr seckanog ananasa

Premaz  :

100 gr šlaga , 
100 g kokosa

Penasto umutiti jaja , vanilin šećer i šećer .Dodati brašno , gustin , prašak za pecivo i vodu pa kada se sve lepo sjedini dodati kakao i promešati.Smesu izručiti u pleh  obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati.Ostaviti da se skroz ohladi.
Odvojiti malo mleka i rastvotiti puding , a od ostalog sipati u odgovarajuču šerpu , dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti.Penasto umutiti puter i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom dodati krem sir  i dobro promešati.Odvojiti malo manja od pola fila za premazivanje torte.
Izvaditi koru iz krpe , namazati je filom , posuti seckanim ananasom  pa iseći  na pet dugačkih traka  .
Uzeti jednu traku spojiti i  staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug.Od druge polovine fila premazati celu tortu.Umutiti šlag i naneti na tortu posuti kokosom .


Нема коментара:

Постави коментар