Sastojci:
8 tanjih fileta oslića,
1 tikvica,
8 listova tanko sečene slanine,
8 suvih šljiva bez koščice,
8 badema,
1 l supe od povrća ,
so,
biber
8 badema,
1 l supe od povrća ,
so,
biber
Prilog :
800 g krompira,
3 čena belog luka,
1 dl maslinovog ulja,
1 veza blitve,
Tikvice iseći na listove.U svaku šljivu staviti po jedan badem.Filete oslića posoliti i pobiberiti po ukusu .Na jedan list tikvice staviti filet oslića .Na kraj oslića staviti punjenu šljivu, urolovati pa pripremljenu reolnicu uviti u list slanine a potom umootati u foliju.Na isti način uraditi i sa ostalim oslićem.Upakovane rolnice spuštati u ključalu supu od povrća pa kuvati oko 30 minuta .Zatim izvaditi iz supe, ohladiti pa potom odmotati iz folije. Krompir oljuštiti, iseći na kocke i kuvati u slanoj vodi, ocediti i ohladiti.Blitvu blanširati u slanoj vodi procediti i krupno iseckati.Kada se krompir ohladio sastaviti ga sa sitno seckanim belim lukom , blitvom i maslinovim uljem , posoliti po ukusu i služiti kao prilog uz ribu.
Tikvice iseći na listove.U svaku šljivu staviti po jedan badem.Filete oslića posoliti i pobiberiti po ukusu .Na jedan list tikvice staviti filet oslića .Na kraj oslića staviti punjenu šljivu, urolovati pa pripremljenu reolnicu uviti u list slanine a potom umootati u foliju.Na isti način uraditi i sa ostalim oslićem.Upakovane rolnice spuštati u ključalu supu od povrća pa kuvati oko 30 minuta .Zatim izvaditi iz supe, ohladiti pa potom odmotati iz folije. Krompir oljuštiti, iseći na kocke i kuvati u slanoj vodi, ocediti i ohladiti.Blitvu blanširati u slanoj vodi procediti i krupno iseckati.Kada se krompir ohladio sastaviti ga sa sitno seckanim belim lukom , blitvom i maslinovim uljem , posoliti po ukusu i služiti kao prilog uz ribu.
Нема коментара:
Постави коментар