Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Integralne njoke u sosu od koprive -Njam njam




Sastojci :

    300 g  krompir pirea, 
150-200 g integralnog brašna, 
1 jaje, 
1 kašika ulja,
1/3 kesice praška za pecivo

Sos :

300 g kopriva ,
 2 dl neutralne pavlake , 
3 čena belog luka ,
so,
malo ulja

Zamesite testo od krompir pirea, jajeta, peciva, ulja i integralnog brašna .Ukoliko se testo lepi dodati još brašna. Od  napravljene količine napravite 4 dugačka valjka oko 2 cm debljine. Oštrim nožem iseći na 1,5 cm debljine. Uzeti viljušku i zaobljenom stranom svaki komad testa prevući preko da se dobije lepa  šara. Ovako dobijene njoke spuštati u slanu kipuću vodu i kuvati ih dok ne isplivaju pa pomoću rupičaste kašike vaditi ih i ređati na tacnu da se ohlade.
Koprive obariti u slanoj vodi, potom ocediti i propržiti na malo ulja sa sitno seckanim belim lukom.Potom naliti neutralnom pavlakom i mešati dok se ne dobije željena gustina.Gotov sos služiti sa njokama.

Нема коментара:

Постави коментар