Sastojci :
300 g krompir pirea,
150-200 g integralnog brašna,
1 jaje,
1 kašika ulja,
1/3 kesice praška za pecivo
1/3 kesice praška za pecivo
Sos :
300 g kopriva ,
2 dl neutralne pavlake ,
3 čena belog luka ,
so,
malo ulja
Zamesite testo od krompir pirea, jajeta, peciva, ulja i integralnog brašna .Ukoliko se testo lepi dodati još brašna. Od napravljene količine napravite 4 dugačka valjka oko 2 cm debljine. Oštrim nožem iseći na 1,5 cm debljine. Uzeti viljušku i zaobljenom stranom svaki komad testa prevući preko da se dobije lepa šara. Ovako dobijene njoke spuštati u slanu kipuću vodu i kuvati ih dok ne isplivaju pa pomoću rupičaste kašike vaditi ih i ređati na tacnu da se ohlade.
Koprive obariti u slanoj vodi, potom ocediti i propržiti na malo ulja sa sitno seckanim belim lukom.Potom naliti neutralnom pavlakom i mešati dok se ne dobije željena gustina.Gotov sos služiti sa njokama.
so,
malo ulja
Zamesite testo od krompir pirea, jajeta, peciva, ulja i integralnog brašna .Ukoliko se testo lepi dodati još brašna. Od napravljene količine napravite 4 dugačka valjka oko 2 cm debljine. Oštrim nožem iseći na 1,5 cm debljine. Uzeti viljušku i zaobljenom stranom svaki komad testa prevući preko da se dobije lepa šara. Ovako dobijene njoke spuštati u slanu kipuću vodu i kuvati ih dok ne isplivaju pa pomoću rupičaste kašike vaditi ih i ređati na tacnu da se ohlade.
Koprive obariti u slanoj vodi, potom ocediti i propržiti na malo ulja sa sitno seckanim belim lukom.Potom naliti neutralnom pavlakom i mešati dok se ne dobije željena gustina.Gotov sos služiti sa njokama.
Нема коментара:
Постави коментар