Sastojci :
500 g brašna,
2,5 dl mleka,
1/2 svežeg kvasca,
1 mala kašika šećera
Fil:
400 g spanaća,
Fil:
400 g spanaća,
1/2 male kašike belog luka,
250 g švapskog sira,
500 g tanke kobasice,
2 jaja,susam,
1dl ulja
U manjoj posudi sastaviti kvasac, šećer , 1 kašiku brašna i mlako mleko .Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.U dublju posudu sastaviti brašno,0,5 dl ulja, soli po ukusu , nadošli kvasac i sve dobro umesiti da se dobije glatko testo.Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste.Kobasice propržiti na ulju a potom ih ocediti od suvišnog ulja, ohladiti i iseći na manje komade.Spanać obariti u slanoj vodi , procediti, ohladiti i sitno iseckati pa ga sastaviti sa švapskim sirom, belim lukom i jednim jajetom i posoliti po ukusu.Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti na debljinu 0,5 cm pa iseći na kocke 10x10 cm.Svaku kocku premazati filom od spanaća , staviti parče kobasice ,bočne stranice preklopiti ka unutra i urolati testo.Kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa svaku premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
U manjoj posudi sastaviti kvasac, šećer , 1 kašiku brašna i mlako mleko .Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.U dublju posudu sastaviti brašno,0,5 dl ulja, soli po ukusu , nadošli kvasac i sve dobro umesiti da se dobije glatko testo.Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste.Kobasice propržiti na ulju a potom ih ocediti od suvišnog ulja, ohladiti i iseći na manje komade.Spanać obariti u slanoj vodi , procediti, ohladiti i sitno iseckati pa ga sastaviti sa švapskim sirom, belim lukom i jednim jajetom i posoliti po ukusu.Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti na debljinu 0,5 cm pa iseći na kocke 10x10 cm.Svaku kocku premazati filom od spanaća , staviti parče kobasice ,bočne stranice preklopiti ka unutra i urolati testo.Kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa svaku premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар