Translate

субота, 14. мај 2016.

Kobasice u testu -Njam njam




Sastojci :

500 g brašna,
2,5 dl mleka,
 1/2 svežeg kvasca, 
1 mala kašika šećera

Fil:
400 g spanaća, 
1/2 male kašike belog luka, 
250 g švapskog sira,
500 g tanke kobasice,
 2 jaja,susam, 
1dl ulja

U manjoj posudi sastaviti kvasac, šećer , 1 kašiku brašna i mlako mleko .Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.U dublju posudu sastaviti brašno,0,5 dl ulja, soli po ukusu , nadošli kvasac i sve dobro umesiti da se dobije glatko testo.Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste.Kobasice propržiti na ulju a potom ih ocediti od suvišnog ulja, ohladiti i iseći na manje komade.Spanać obariti u slanoj vodi , procediti, ohladiti i sitno iseckati pa ga sastaviti sa švapskim sirom, belim lukom i jednim jajetom i posoliti po ukusu.Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti na debljinu 0,5 cm pa iseći na kocke 10x10 cm.Svaku kocku premazati filom od spanaća , staviti parče kobasice ,bočne stranice preklopiti ka unutra i urolati testo.Kiflice ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa svaku premazati umućenim jajetom , posuti susamom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni.













Нема коментара:

Постави коментар