Sastojci :
1 sveži kvasac,
1 kašika šećera,
1,5 dl vode,
1,5 dl mleka,
1,5 dl vode,
1,5 dl mleka,
0,5 dl ulja,
1 kašičica soli,
200 g brašna od spelte,
1 kašičica soli,
200 g brašna od spelte,
300 g belog brašna,
1 jaje
U mlakoj vodi rastopiti kvasac.U dublju posudu sastaviti brašna sa šećerom, solju, uljem, otopljenim kvscem , i sve zamesiti sa mlakom vodom i mlekom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i praviti jufkice .Svaku jufkicu rastanjiti u traku i uviti u osmice ili oblike po želji.Pecivo ređati u pleh obložen papirom za pečenje i svako premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
U mlakoj vodi rastopiti kvasac.U dublju posudu sastaviti brašna sa šećerom, solju, uljem, otopljenim kvscem , i sve zamesiti sa mlakom vodom i mlekom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i praviti jufkice .Svaku jufkicu rastanjiti u traku i uviti u osmice ili oblike po želji.Pecivo ređati u pleh obložen papirom za pečenje i svako premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Volim spelt brašno mad ami enkad i ne uspe ono što namerim sa njim. Verujem da su ova peciva posebno ukusna
ОдговориИзбришиKada sam pocela da pravim razna peciva sa speltom i prosenim brasnom bila sam skepticna za ukus.Medjutim sa prvim pravljenjem i nisam nesto narocito bila odusevljena a vec kod drugog pa i treceg moja nepca su pocela da uzivaju u ukusu.Ovo pecivo je malo tvrdje nego obicno ali je zato izuzetno ukusno i jako dobro ide uz jogurt ili kefir.
Избриши