Sastojci :
kora
150 g putera,
150 g šećera,
150 g mlevenih oraha,
4 belanca,
70 g brašna
žuti deo :
4 belanca,
70 g brašna
žuti deo :
4 žumanca,
150 g šećera u prahu
fil :
fil :
150 g mlevenih oraha,
1 dl mleka,
150 g šećera,
70 g putera
Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti maslac i šećer. Dodati umućena belanca, orahe i brašno i sve lagano ručno izmešati. Tepsiju srednje veličine namazati blago uljem i posuti brašnom, rasporediti smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Dok se kora peče umutiti žumanca i šećer , dok ne "pobele". Na pečenu koru staviti umućena žumanca, smanjiti temperaturu na 100 stepeni, vratiti kolač u rernu i sušiti ga oko desetak minuta. Žumanca treba samo da se prosuše, nikako da se ispeku.
Prokuvati na tihoj vatri mlevene orahe, šećer i mleko. Kuvati minut, dva. Ostaviti da se skroz ohladi pa umiksati puter.
Rasporediti fil preko ohlađenog kolača, posuti mlevenim orasima i ostaviti na hladno mesto da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti maslac i šećer. Dodati umućena belanca, orahe i brašno i sve lagano ručno izmešati. Tepsiju srednje veličine namazati blago uljem i posuti brašnom, rasporediti smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Dok se kora peče umutiti žumanca i šećer , dok ne "pobele". Na pečenu koru staviti umućena žumanca, smanjiti temperaturu na 100 stepeni, vratiti kolač u rernu i sušiti ga oko desetak minuta. Žumanca treba samo da se prosuše, nikako da se ispeku.
Prokuvati na tihoj vatri mlevene orahe, šećer i mleko. Kuvati minut, dva. Ostaviti da se skroz ohladi pa umiksati puter.
Rasporediti fil preko ohlađenog kolača, posuti mlevenim orasima i ostaviti na hladno mesto da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Нема коментара:
Постави коментар