Sastojci:
Fil I :
2 praziluka,
1 jaje,
150 g fete,
so
Fil II :
1 jaje,
150 g fete,
so
Fil II :
4 šargarepe,
1 jaje,
150 g fete,
so
Fil III :
300 g blitve,
1 jaje,
150 g fete,
so
Ostalo :
500 g kora za pitu,
3 jaja,
1 dl ulja
Fil I :Praziluk očistiti i sitno iseckati pa ga prodinstati na ulju da
omekša i skloniti sa šporeta da se ohladi.Dodati fetu ,jaje i so i
promešati.
Fil II : Šargarepu očistiti , obariti i izrendati pa sastaviti sa fetom , jajetom i posoliti po ukusu.
Fil III: Blitvu obariti, ocediti , sitno iseckati, ohladiti i sjediniti sa fetom, jajetom i posoliti po ukusu.
Umutiti preostala 3 jajeta i ulje , pa dve kore premazati ovom mešavinom i složiti jednu na drugu , potom jedan list kore premazati I filom staviti preko kora od jaja.Na isti način pripremiti rolate sa filovima II i III .
Posebno premazati 2 kore mešavinom jaja i ulja i složiti jednu na drugu.Na početak filovanih kora staviti dva rolata jedan pored drugog a treći staviti odozgo i donjim korama urolati.Pripremljen rolat staviti u pleh premazati mešavinom jaja i ulja i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Fil II : Šargarepu očistiti , obariti i izrendati pa sastaviti sa fetom , jajetom i posoliti po ukusu.
Fil III: Blitvu obariti, ocediti , sitno iseckati, ohladiti i sjediniti sa fetom, jajetom i posoliti po ukusu.
Umutiti preostala 3 jajeta i ulje , pa dve kore premazati ovom mešavinom i složiti jednu na drugu , potom jedan list kore premazati I filom staviti preko kora od jaja.Na isti način pripremiti rolate sa filovima II i III .
Posebno premazati 2 kore mešavinom jaja i ulja i složiti jednu na drugu.Na početak filovanih kora staviti dva rolata jedan pored drugog a treći staviti odozgo i donjim korama urolati.Pripremljen rolat staviti u pleh premazati mešavinom jaja i ulja i staviti da se peče u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар