Sastojci :
1 manja glavica karfiola,
1 manja glavica brokolija,
250 g šampinjona,
1 glavica crnog luka,
2 kašike brašna,
4 dl supe od povrća,
1 kg krompira,
1,5 dl mleka,
100 g putera,
ulje,
vegera,
biber,
so
Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi , potom ga ocediti ,sjediniti sa mlekom i puterom i posoliti po ukusu.Karfiol i brokoli iskidati na cvetove pa obariti u slanoj vodi.Šampinjone iseći na listove pa izdinstati na ulju dok ne omekšaju i tečnost ne uvre.Posuti sa brašnom , promešati i postepeno dolivati supu od povrća neprestano mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustina.Sos začiniti po ukusu.Vatrostalnu posudu nauljiti pa sipati krompir pirei poravnati. Odozgo utisnuti svetove karfiola i brokolija , preliti sosos od pečuraka i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi , potom ga ocediti ,sjediniti sa mlekom i puterom i posoliti po ukusu.Karfiol i brokoli iskidati na cvetove pa obariti u slanoj vodi.Šampinjone iseći na listove pa izdinstati na ulju dok ne omekšaju i tečnost ne uvre.Posuti sa brašnom , promešati i postepeno dolivati supu od povrća neprestano mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustina.Sos začiniti po ukusu.Vatrostalnu posudu nauljiti pa sipati krompir pirei poravnati. Odozgo utisnuti svetove karfiola i brokolija , preliti sosos od pečuraka i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар