Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Leopard hleb -Njam njam






Sastojci :
Za testo:

    500 g mekog brašna tip-400,
 80 g šećera u prahu,
1 kesica vanilin šećera,
2 kašičice suvog kvasca,
2 kašike rendane kore narandže,
 80 g otopljenog putera,
1 žumance, 
250 ml mlakog mleka



Za svetlije testo:

    1 kašičica kakao praha,
1 kašika ruma,
 2 kašike mlevenih oraha

Za tamnije testo:

    125 g crne čokolade za kuvanje,
 2 kašike mlevenih oraha,
1 kašičica cimeta

Za premazivanje hleba:

    1 neumućeno belance




Sjediniti sve suve sastojke, dodati žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo. Testo podelite na tri dela, beli deo testo neka bude malo veći. U jedan deo dodati kašičicu kakaa i kašiku ruma umesiti i dodati mlevene orahe. U drugi deo dodati istopljenu čokoladu ,cimet, i mlevene orahe pa sve fino sjediniti. Podelite svaki deo testa na 7 loptica. Ostaviti ih da se malo odmore, 30 minuta. Od svetlijeg dela napraviti rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon. Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, potom u belo. Svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica. U modlu staviti pek papir, papir premazati sa puterom. Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu. Kolač ostavite da nadođe 1 h.Peći na 170 stepeni 20 minuta pa hleb pokriti pek papirom. Smanjiti temperaturu rerne na 150 i peći još 25 minuta. Ohlađen kolač posuti vanilin šećerom i prah šećerom.





Нема коментара:

Постави коментар