Sastojci :
500 g brašna,
2,5 dl jogurta,
1/2 svežeg kvasca,
1 mala kašika šećera,
1 mala kašika šećera,
0,5 dl ulja,
150 g šunkarice,
150 g kačkavalja,
100 g kiselih krastavčića,
2 jaja,
150 g šunkarice,
150 g kačkavalja,
100 g kiselih krastavčića,
2 jaja,
susam,
lan,
so.
Kvasac sastavitii sa malo mlakog jogurta, šećerom, i kašikom brašna pa ostaviti na toplom da nadođe.U dublju posudu umešati brašno, ulje, 1 jaje, so po ukusu , jogurt i nadošli kvasac( po potrebi dodavati mlake vode za mešenje testa )pa sve dobro umesiti da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Šunkaricu i krastavčiće iseći na sitne kockice a kačkavalj izrendati na krupno rende.
Nadošlo testo premesiti pa kidati manje komade testa i u svaki staviti po malo seckanog fila i oblikovati kuglice.Svaku kuglicu umakati u umućeno jaje pa uvaljati u mešavinu susama i lana.Ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kvasac sastavitii sa malo mlakog jogurta, šećerom, i kašikom brašna pa ostaviti na toplom da nadođe.U dublju posudu umešati brašno, ulje, 1 jaje, so po ukusu , jogurt i nadošli kvasac( po potrebi dodavati mlake vode za mešenje testa )pa sve dobro umesiti da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da naraste.Šunkaricu i krastavčiće iseći na sitne kockice a kačkavalj izrendati na krupno rende.
Nadošlo testo premesiti pa kidati manje komade testa i u svaki staviti po malo seckanog fila i oblikovati kuglice.Svaku kuglicu umakati u umućeno jaje pa uvaljati u mešavinu susama i lana.Ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар