Translate

понедељак, 16. мај 2016.

Pileća salama -Njam njam





Sastojci :

500 g pilećeg belog mesa, 
50 g suvog vrata,
100 g mortadele, 
2 jaja, 
1 kašika seckanog peršuna,
 50 g prezle, 
2 l pileće supe od kocke , 
vegeta,
 biber

Pileće belo meso samleti na mašini za meso.Suvi vrat i mortadelu iseckati na kockice.U dublju posudu sjediniti belo meso, suvi vrat, mortadelu, jaje, prezle, peršun , vegetu i biber.Sve dobro sjediniti da se dobije kompaktna masa. Pripremiti dva parčeta aluminijumske folije i nauljiti.Smesu od mesa podeliti na dva dela , formirati valjke i svaki staviti na foliju urolati a krajeve uviti da smesa ne iscuri.U dublju šerpu kuvati supu od pileće kocke dok ne provri pa u nju spustiti pakete sa mesom i kuvati na umerenoj vatri oko 1 sat.Pakete izvaditi iz supe i ohladiti pa izvaditi iz folije i iseći na parčad.

Нема коментара:

Постави коментар