Translate

среда, 2. август 2017.

Musaka sa uštipcima




sastojci :
Za uštipke:
  
2 tikvice,
2 jajeta,
200 g brašna Čeković mlin,
2 dl mleka,
so,
 mešavina začina
  
Za fil:
 
500 g mlevenog mesa,
1 manja glavica crnog luka,
1 šargarepa,
 so, 
biber,
ulje,
mešavina začina,
peršunov list
  
Za preliv:

 2 jajeta,
1 pavlaka

Tikvice oguliti, izrendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da malo odstoje. U posudu sa tikvicama dodati jaja, mleko i brašno pa umutiti da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Crni luk i šargarepu sitno iseckati te dinstati na malo ulja i vode. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati mleveno meso, začine i sitno iseckan peršun i nastaviti sa dinstanjem. Od pripremljene smese sa tikvicama kašikom vaditi uštipke i pržiti na vrelom ulju. U vatrostalnu posudu poređati polovinu uštipaka, prekriti ih filom od mesa, pa rasporediti ostatak uštipaka.Umutiti jaja sa pavlakom i preliti musaku.

Za služenje ovog jela koristila sam tanjir grnčarije Đorđević - Pirot



2 коментара: